Om mig

Om mig - Catarina Bäckstrand - Min nyfikenhet på människan, livet och dess inneboende förändringspotential har lett mig in på det jag gör idag.

 

Jag är utbildad Kildenterapeut på Kilden* i Köpenhamn i Healingmassage och samtal. Utbildningen är 3 år och RAB-godkänd av danska Socialstyrelsen. (RAB står för Registrerad Alternativ Behandlare.) I Sverige är utbildningen godkänd av branschrådet SFKM Skandinaviska förbundet Komplementär Medicin.

 

Utbildningen Healingmassage och samtal är 5 steg, där steg 4 är en fördjupningsdel av det vi lärt oss under steg 1-3. Steg 1-3 omfattar själva massagen tillsammans med olika sätt att jobba med kroppens energier. Fördjupningen (steg 4) pågår under 15 månader och innebär att vi går på djupet av oss själva. Utöver min personliga utveckling, så har det gett mig mer erfarenhet och en starkare stabil grund att stå på i kontakten med mina klienter. Fördjupningsdelen har gett en solid erfarenhet och en ytterligare fördjupad teoretisk kännedom om de grundläggande terapeutiska teknikerna inom massage, healing, samtal och meditation. Steg 5 omfattar olika specialkompetenser som bygger på kunskapen om energier, den fysiska kroppen och vårt psyke, en ytterligare fördjupning i olika tekniker i mötet med sig själv och andra.

 

Utbildningarna i Sverige

Jag och två av mina studiekamrater, Kate Andersson och Laila Nilsson, fick hösten 2013 en fråga från Jörgen Warming och Inga-Clara Lepke om att starta Kildens steg 1-3 i Sverige. I april 2014 höll vi vår första grundkurs i Norrhult 4 mil norr om Växjö, i Uppvidinge kommun. I mars 2015 höll vi vår första steg 2-kurs i Massage och chakra i Åsens by i Aneby kommun.

 

Jag är inte enbart Kildenterapeut - jag är mamma också! till två fantastiska döttrar, idag vuxna kvinnor. Vi är alla tre uppvuxen i Norrhult ett litet samhälle i Småland där vi gick våra första sex år i skolan. När min dåvarande man och flickornas pappa fick cancer 2005 väcktes existentiella frågor från ungdomstiden till liv och jag började även titta på min personliga utveckling på ett mer andligt plan. Att leva bredvid cancer under många år har varit både påfrestande och utvecklande.

 

Jag har även läst Metamedicin för Susanne Billander, Medie- och kommunikationsvetenskap och ledarskapsutbildning vid Linnéuniversitet i Växjö. Genom min olika anställningar har jag prövat på olika yrken, som bland annat säljare, informatör och ledare. Jag har under många år spelat framför allt revy men även teater, och mitt intresse för storytelling ledde mig till en högskoleutbildning i muntligt berättande vid högskolan på Gotland.

 

 

 

*för information om Kilden se www.kilden.se